Λίλλη Αναγνώστου

Γεννημένη στην Αθήνα, άρχισε χορό στα 8 της χρόνια, εμπνευσμένη από τη ξαδέλφη της Ρούλα Σακελλαρίδη, μέλος τότε του μπαλέτου της ΕΛΣ, η οποία την δίδαξε και την προετοίμασε για τις επαγγελματικές της σπουδές.
Συνέχισε την φοίτηση της στην επαγγελματική σχολή της Δέσποινας Γρηγοριάδου, με τους πλέον καταξιωμένους δασκάλους Gesh Mihov, Boriana Rizova , Galina Bogoeva, Βάσω Μπαρμπούση, από όπου και πήρε το πτυχίο χορεύτριας και καθηγήτριας χορού.
Χόρεψε στην ομάδα χορού της Κατερίνας Παυλάκη, παρακολούθησε σεμινάρια μπαλέτου και διδασκαλίας μπαλέτου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ συνέχισε να εκπαιδεύεται και να διδάσκεται για πολλά χρόνια και μέχρι πρόσφατα, από τον αείμνηστο
δάσκαλο Anton Stoinov. Έχει παρακολουθήσει επίσης τα σεμινάρια Teachers National training curriculum του (American Ballet Theater) και το PBT (Progressing Ballet Technique) της Marie Walton Mahon.
Μετά από αρκετά χρόνια διδασκαλικής εμπειρίας, ίδρυσε, το 2011, την σχολή μπαλέτου BALLETO DANCE στον Γέρακα Αττικής, όπου με ιδιαίτερο ζήλο, διδάσκει σε μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές την τέχνη που αγαπά περισσότερο, αυτήν της Τερψιχόρης…

Βάσω Πολίτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό με υποτροφία στην Σχολή Δέσποινας Γρηγοριάδου ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε την συνεργασία της με το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής στο οποίο έγινε μέλος το 1981 και αποχώρησε το 2012. Κατά την διάρκεια της καριέρας της στην Ε.Λ.Σ ως Χορεύτρια Σολίστ έχει συνεργαστεί με πολυάριθμους και διακεκριμένους χορογράφους όπως τους Rudie Van Danzing, Oleg Vinogradov, Vladimir Vasiliev, Igor Zelensky, William Carter, Ray Barra, Irek Mukhamedov, Renato Zanella, Lorca Massine, Daniel Lomel, Petri Virtanen, Carol Armitage, Alice Elliot, Menia Martinez, Frederik Aston, William Forsythe, Jose Limon, Kalina Bogoeva, Simon André, Pier Tavernier, Pierre Lacotte και με τους Έλληνες όπως Ολυμπία Γελοδάρη, Γιάννη Μέτση, Άγγελο Χατζή, Χάρη Μανταφούνη, Γιάννη Μανταφούνη, Λεωνίδα Ντεπιάν. Έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς και σολιστικούς ρόλους σε έργα όπως Zιζέλ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Λίμνη των Κύκνων, Δον Κιχώτης, Μπαγιαντέρα, Καρυοθραύστης, Κουρσάρος, Σταχτοπούτα, Κοπέλια, Ωραία Κοιμωμένη, Ραυμόνδα, Κακοφυλαγμένη Κόρη, Ευγένιος Ονιέγκιν, Συλφίδες, Παριζιάνικη Ζωή, Μάγος¨Έρωτας, Πακίτα, Πινόκιο, Όρνιθες, Κάρμεν, Βαλπούρια Νύχτα, Βασίλισσα του Χιονιού, Canto General, Νυχτερίδα, Το Απομεσήμερο ενός Φαύνου, Πετρούσκα, Ζορμπάς, Φάουστ, Η Παβάνα του Μαυριτανού.

Καθηγήτρια στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ε.Λ.Σ από 1999 έως το 2017 στη Θεωρία και Ανάλυση Τεχνικής Μπαλέτου, στο Ρεπερτόριο καθώς και στο Φυτώριο της. Σήμερα διδάσκει στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ραλλού Μάνου καθώς και σε Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού Ρεπερτόριο και Μπαλέτο.

Anna Zamfir

Γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1981. Σε ηλικία 9 ετών γίνεται αποδεκτή στην Κρατική Σχολή Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού, από την οποία και αποφοίτησε ύστερα από 9 χρόνια σπουδών. Στα πλαίσια του προγράμματος της Σχολής παρακολουθεί μαθήματα επαγγελματικού επιπέδου σε: ρυθμική, κλασικό χορό, σύγχρονο χορό, ρεπερτόριο, pas-de-deux, κάρακτερ, ιστορικούς και παραδοσιακούς χορούς, τζαζ, πιάνο, μουσική και τέχνη ηθοποιίας. Στα 18 ως κορυφαία στην τάξη της γίνεται αποδεκτή στο corps de ballet της Εθνικής Όπερας της Βουκουρεστίου όπου και συμμετέχει σε πλήρη γκάμα ρόλων του κλασικού ρεπερτορίου.

Στα 20 της, με πρόθεση να συνεχίζει την καριέρα της στο εξωτερικό επιτυγχάνει και γίνεται αποδεκτή στη “Florence Dance Company” της Marga Nativo-Ferrone, όπου χορεύει κυρίως σύγχρονο ρεπερτόριο και συνεργάζεται με νεότερους χορογράφους όπως: Karol Armitage, Keith Ferrone, Reginald Poitiers, Daniel Meja κ.α.

Στην Ελλάδα έρχεται το 2003 για να σπουδάσει ψηφιακές μορφές τέχνης, με βασικό άξονα τη φοίτησή της για 4 χρόνια την σχολή Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από την οποία και αποφοίτησε το 2008. Παράλληλα με τις σπουδές συνεργάζεται με έλληνες και ξένους χορογράφους σε αθηναικά θέατρα και τηλεοποτικά κανάλια μεταξύ των οποίων Pierre Tavernier, Φώτης Μεταξόπουλος, Wendy Cybeans, Gary Mardon, Κυριάκος Κοσμίδης και Leon Alderton.

Tο 2010 γίνεται αποδεκτή στο Paris 8 για ένα διπλό μεταπτυχιακό χορογραφίας και κινηματογραφίας. Λίγο αργότερα επιστρέφει στην Αθήνα όπου και ξεκινάει να διδάσκει συστηματικά χορό σε διάφορες σχολές της Αττικής εκ των οποίων: Χορότεχνο, Χοροέκφραση, Stage Coach Athens School Theatre, σχολή μπαλέτου Βάγιας Παιδιωτάκη, Studio Dance Up της Σοφίας Φλώρου και DAN.C.CE. Είναι κάτοχος ελληνικού πτυχίου καθηγήτριας χορού το οποίο απέκτησε με άριστα.

Αθανασία Γάτση

Γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε Διαιτολογία και ταυτόχρονα Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Κάτοχος Master από την Κρατική Ακαδημία Μουσικής και Χορού “Πάντσο Βλαντιγκέροφ” της Σόφιας, με ειδικότητα Παιδαγωγική Μπαλέτου και εξειδίκευση Χορογραφία.

Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια διδασκαλίας με την Kallina Bogoeva στη Βάρνα και είναι κάτοχος 3ου,4ου & 5ου degree καθώς και του πτυχίου διδασκαλίας του συστήματος Vaganova. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας με την Μαρία Κυνηγού, καθώς και σεμινάρια κίνησης και αυτοσχεδιασμού με την Μάρθα Κλουκίνα, τον David Hernadez και τον Paul Blackman. Έχει μαθητεύσει κοντά σε μεγάλους δασκάλους του κλασικού μπαλέτου όπως: Kalina Bogoeva, Boriana Rizova, Μιλένα Σιμεώνοβα, Έμυ Κορφιά, Βάγια Παιδιωτάκη, Aleksandar Neskov αλλά και του σύγχρονου χορού όπως: Πέρσα Σταματοπούλου, Μαρία Τσουβαλά, Μάρω Γρηγορίου, Αθανασία Κανελλοπούλου κ.α.

Έχει συνεργαστεί με το χοροθέατρο της Ένης Μακρή, με την ομάδα χορού ΜΥΙΑ της Άννας και Γαβριέλλας Ανυφαντάκη, με τον χορογράφο Φάνη Καφούσια, και με την διεθνή χορογράφο Candys Camate, χορεύοντας στις αντίστοιχες παραστάσεις και φεστιβάλ χορού.

Από το 2004 διδάσκει μπαλλέτο και σύγχρονο χορό σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, δημόσια σχολεία και σχολές χορού.

Φραντσέσκα Τσολάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού στην Ερασιτεχνική Σχολή Μοριάνοβα – Χαραλάμπη από το 1994. Το 2004 εισήχθη στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, (ΕΛΣ), από όπου και αποφοίτησε το 2007 ως αριστούχος του τμήματος χορευτών. Στη συνέχεια σπούδασε και αποφοίτησε ως αριστούχος από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, (ΚΣΟΤ), από το τμήμα καθηγητών – χορευτών το 2009.

Κατά τη διάρκεια φοίτησης της στην ΕΛΣ, συμμετείχε σε παραγωγές όπως “Η Λίμνη Των Κύκνων”, “Η Βασίλισσα Του Χιονιού” και “Ο Καρυοθραύστης”. Στο ίδιο διάστημα, καθώς και στο διάστημα που φοιτούσε στην ΚΣΟΤ, παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια των σχολών αυτών πάνω στο κλασικό μπαλέτο, το σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό, τη χορογραφική σύνθεση και τη σύνδεση λόγου – κίνησης. Επίσης, έχει παρακολουθήσει τα εξής σεμινάρια:

 • “American Ballet Theater, ABT, NY” (2005)
 • “International Summer Ballet Academy, Varna” (2006)
 • “Jacob’s Pillow” jazz/musical theater dance workshop (2010)
 • Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Αντώνη Φωνιαδάκη (2013)

Ακόμη, έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό Eurovision για νέους χορευτές και στον διαγωνισμό χορού “Τερψιχόρης Έργα” (2003), ενώ το 2009 έδωσε διάλεξη με θέμα “Ο χορός ως τέχνη και ως επάγγελμα” στα πλαίσια σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και πραγματοποίησε σεμινάριο κίνησης σε σπουδαστές θεάτρου.
Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε ερασιτεχνικά τμήματα μικρών και μεγάλων, ενώ συμμετέχει στις παραστάσεις των σχολών ως χορογράφος αλλά και ως χορεύτρια. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει και προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις χορού.

Παρασκευά Δέσποινα

Γεννήθηκε το 1993 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται με τη διδασκαλία Αγγλικών και συνεχίζει έως και σήμερα. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη Ρυθμική Γυμναστική και παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού στη Ερασιτεχνική Σχολή Balleto Dance της Λίλλης Αναγώστου από το 2013. Το 2016, εισήχθη στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “ΑΚΤΙΝΑ”. Αποφοίτησε το 2019 από το τμήμα Δασκάλων χορού έχοντας παρακολουθήσει, εκτός άλλων, εντατικά μαθήματα Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας, Θεωρίας και Διδασκαλίας Κλασσικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού. Στα πλαίσια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού με τους:

 • Judith Sánchez Ruíz (JSR Company)-2017
 • Νίκος Καλογεράκης-2017
 • Eldad Ben-Sasson (Gaga movement)-2018
 • Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου-2018
 • Peter Juhasz-2018
 • Χάρης Κούσιος-2019

 

Επίσης έχει παρακολουθήσει τα εξής σεμινάρια:

 • Yaniv Abraham (Gaga Movement)-2018
 • Yurij Konjar (Contact Improvisation)-2019
 • Πέννυ Διαμαντοπούπουλου (Martha Graham Technique)

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους: Κική Μπάκα, Νίκο Καλογεράκη, Σάντρα Γρίμμα, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου κ.α.

Απο το 2018 εργάζεται ως Δασκάλα Χορού.